#Amigrow

Teamleden

Maryna Nadia Burke - Universiteit Hasselt

Abiola Ogundiran - Universiteit Hasselt

Ken Kay - Hogeschool PXL

Mathijs Awouter - Hogeschool PXL

Concept

Amigrow is an interactive buddy supported by artificial intelligence that aims to improve the emotional well-being of children. The platform is designed for children between third and sixth grade and will be able to detect problems concerning bullying and abuse as early as possible.

The chatbot – shown as a customisable avatar offers children a chance to express their emotions in a trusted environment. This can be done by conversing freely or answering specific and subtle questions prepared by child psychologists. Once the application indicates that a user is suffering from abuse, bullying or other problems, the child is discreetly referred to the most suitable individual to deal with the problem.

#Amigrow

Teamleden

Maryna Nadia Burke - Universiteit Hasselt

Abiola Ogundiran - Universiteit Hasselt

Ken Kay - Hogeschool PXL

Mathijs Awouter - Hogeschool PXL

#Salivaid

Teamleden

Bernard Schiepers - Hogeschool PXL

Thibaut Santermans - Universiteit Hasselt

Concept

Door middels van een “smart toothbrush” concept is het de bedoeling om informatie te verkrijgen via de speeksel. Door deze te verwerken kom je vanalles te weten. De naam van het concept is een samenstelling uit de Engelse woorden Saliva en aid, respectievelijk speeksel en hulp. Een verwijzing naar de ondersteunende functie van ons product.

Salivaid is een concept met 3 hoofdbestanddelen, namelijk de borstel, de docking station en de geïntegreerde app. De borstel is gebaseerd op een standaard elektrische tandenborstel, met verwisselbare stukken. In de borstel steekt een buis die eerst gebruikt wordt om de mond te spoelen (al dan niet met een vloeistof die speekselafgifte bevordert). Vervolgens kan via een andere buis speeksel opgezogen worden en via een afvoerbuis verzamelt worden in een loskoppelbaar reservoir vanonder aan de borstel. Dit reservoir kan losgekoppelt worden en geplaatst worden in de docking station.

De docking station (een POC = point of care apparaat waar de eigenlijke diensten plaatsvinden) is een combinatie van oplaadstation voor de tandenborstel, en een speekselanalyse apparaat. Het reservoir kan geplaatst worden in de docking station, die met behulp van biosensoren het verzamelde speeksel analyseert. De gebruiker kan het reservoir laten steken, en hoeft na het insteken niets meer te doen. De resultaten van de analyse worden dan doorgestuurd naar de smartphone/smart device van de gebruiker.

De verkregen informatie wordt gebruikt om een gezondheidsprofiel op te stellen van de gebruiker. Via de Salivaid app kan de gebruiker zijn profiel vervolgens raadplegen. Voorbeelden van gegevens die via speeksel verkregen kunnen worden zijn: Suikerspiegel, cholesterol niveaus, allerlei biomarkers die wijzen op kankers en andere orale ziektes, HIV etc…

#U-Block

Teamleden

Karel Schouterden - Hogeschool PXL

Axel Delathuy - Hogeschool PXL

Cedric Croonen - Hogeschool PXL

Concept

Op ons uniek web-based platform gaan we ieder appartementsgebouw zijn eigen dossier geven. Hierop kan de informatie van het gebouw geüploadet en ordelijk geklasseerd worden.  Iedere eigenaar kan zijn eigen informatie over zijn appartement opslaan op het platform in een eigen klein dossier dat deel uitmaakt van het groter geheel. De belanghebbende personen hebben zo altijd de informatie die voor hun belangrijk is bij de hand. De contactgegevens van de verantwoordelijke spelers van het gebouw en de individuele appartementen zijn alzo beschikbaar om direct bij de juiste persoon te belanden bij problemen.

We bieden onze gebruikers de mogelijkheid om slimme contracten af te sluiten voor bijvoorbeeld het onderhoud van het gebouw. Deze contracten zijn digitaal en maken het mogelijk om door middel van blockchain zichzelf te betalen na de uitvoering van de werken.

Er zal ook een community opgericht worden via een app dat het makkelijk maakt om als beheerder van het gebouw te communiceren met de bewoners en ook de bewoners onderling.

Door al deze aspecten samen te brengen kan er efficiënter gewerkt worden door de stakeholders van het gebouw.

#U-Block

Teamleden

Karel Schouterden - Hogeschool PXL

Axel Delathuy - Hogeschool PXL

Cedric Croonen - Hogeschool PXL

#Partners & Sponsors