AND THE
NOMINEES ARE ...
#4BRILLIANTIDEAS

watch video

#Amigrow

Teamleden

Maryna Nadia Burke - Universiteit Hasselt

Abiola Ogundiran - Universiteit Hasselt

Ken Kay - Hogeschool PXL

Mathijs Awouter - Hogeschool PXL

Concept

Amigrow is an interactive buddy supported by artificial intelligence that aims to improve the emotional well-being of children. The platform is designed for children between third and sixth grade and will be able to detect problems concerning bullying and abuse as early as possible.

The chatbot – shown as a customisable avatar offers children a chance to express their emotions in a trusted environment. This can be done by conversing freely or answering specific and subtle questions prepared by child psychologists. Once the application indicates that a user is suffering from abuse, bullying or other problems, the child is discreetly referred to the most suitable individual to deal with the problem.

#RetentionPro

Teamleden

Lisa Schreurs - Hogeschool PXL

Concept

Ons bedrijf zal er voor in staan om andere bedrijven te ontlasten, geheel of gedeeltelijk, van hun taak omtrent het behouden en verbeteren van klantenrelaties. Dit zullen we doen door gebruik te maken van een geautomatiseerd softwareprogramma.

#RetentionPro

Teamleden

Lisa Schreurs - Hogeschool PXL

#Salivaid

Teamleden

Bernard Schiepers - Hogeschool PXL

Thibaut Santermans - Universiteit Hasselt

Concept

Door middels van een “smart toothbrush” concept is het de bedoeling om informatie te verkrijgen via de speeksel. Door deze te verwerken kom je vanalles te weten. De naam van het concept is een samenstelling uit de Engelse woorden Saliva en aid, respectievelijk speeksel en hulp. Een verwijzing naar de ondersteunende functie van ons product.

Salivaid is een concept met 3 hoofdbestanddelen, namelijk de borstel, de docking station en de geïntegreerde app. De borstel is gebaseerd op een standaard elektrische tandenborstel, met verwisselbare stukken. In de borstel steekt een buis die eerst gebruikt wordt om de mond te spoelen (al dan niet met een vloeistof die speekselafgifte bevordert). Vervolgens kan via een andere buis speeksel opgezogen worden en via een afvoerbuis verzamelt worden in een loskoppelbaar reservoir vanonder aan de borstel. Dit reservoir kan losgekoppelt worden en geplaatst worden in de docking station.

De docking station (een POC = point of care apparaat waar de eigenlijke diensten plaatsvinden) is een combinatie van oplaadstation voor de tandenborstel, en een speekselanalyse apparaat. Het reservoir kan geplaatst worden in de docking station, die met behulp van biosensoren het verzamelde speeksel analyseert. De gebruiker kan het reservoir laten steken, en hoeft na het insteken niets meer te doen. De resultaten van de analyse worden dan doorgestuurd naar de smartphone/smart device van de gebruiker.

De verkregen informatie wordt gebruikt om een gezondheidsprofiel op te stellen van de gebruiker. Via de Salivaid app kan de gebruiker zijn profiel vervolgens raadplegen. Voorbeelden van gegevens die via speeksel verkregen kunnen worden zijn: Suikerspiegel, cholesterol niveaus, allerlei biomarkers die wijzen op kankers en andere orale ziektes, HIV etc…

#U-Blok

Teamleden

Karel Schouterden - Hogeschool PXL

Axel Delathuy - Hogeschool PXL

Cedric Croonen - Hogeschool PXL

Concept

In de vastgoedsector is een enorme behoefte aan verbetering van processen zoals verhuren, taxeren, servicekosten, administratie en het optimaliseren van communicatie met huurders en leveranciers. Daarnaast zijn ze op zoek naar slimmere, efficiëntere en veiligere oplossingen voor beheer van vastgoeddata, waarmee wordt voldaan aan wet- en regelgeving.

De samenwerking tussen de betrokken partijen is erop gericht om anders te kijken naar vastgoedprocessen en daar een nieuwe software voor te ontwikkelen. Een slimme software die oplossingen bouwt en biedt voor de vastgoedmarkt.

Als syndicus wil je de touwtjes stevig in handen hebben en altijd in control zijn over je portefeuille. Alleen dan kan je je huurders en opdrachtgevers een goede service bieden. De bedoeling is dat die processen zoveel mogelijk geautomatiseerd plaatsvinden.

Op het gebied van automatisering in de vastgoedbranche is steeds meer mogelijk. Wij willen met een nieuw platform een betaalbaar pakket op de markt brengen. Op zoek naar mogelijkheden om zo efficiënt mogelijk te kunnen opereren. De systemen die voor administratief- en technisch beheer gebruikt worden, op elkaar aan te sluiten.

#U-Blok

Teamleden

Karel Schouterden - Hogeschool PXL

Axel Delathuy - Hogeschool PXL

Cedric Croonen - Hogeschool PXL

#Partners & Sponsors